De eerste stap

Om 18:00 uur zet je de eerste stap in onze praktijk op je Nikes. Je kijkt om je heen. Het lijkt best wel op de foto’s van de website. Je neemt plaats om het kennismakingsgesprek te voeren. En dan komen de eerste vragen, de volgende en dan nog meer. En de meeste vragen zijn ook nog eens aan jou gericht, als leerling. Een omslagpunt. Want nu je ouder wordt kan jij heel goed voor jezelf spreken. En daar proberen we de eerste stap al te zetten in zelfstandigheid. Jij als leerling kunt heel goed aangeven wat je goed kan en wat je nog wilt leren.

De eerste stap

Eerste echte dag

En dan kom je voor het ‘echie’ naar Maak mij wat wijs. Nu zit het vol met leerlingen. Leerlingen uit de examenklassen waar je tegenop kijkt als je door het schoolgebouw loopt. Iedereen kijkt je aan terwijl je binnenloopt. Althans zo voelt dat. Maar in werkelijkheid blijft 60% gewoon op zijn tablet of boek kijken.

Plekje

Elf tafels om uit te kiezen. Waar ga je zitten? Gelukkig zijn er al drie tafels bezet en heb je nog maar de keuze uit negen tafels. (Ik zie je terug lezen, want het is toch acht. Klopt, je hebt nog de keuze uit acht plekken. Even checken of jij als lezen je wiskunde op orde hebt 😊) Je kiest een tafel en ploft neer. Ik kom naar je toe gelopen en je gezicht ontspant. We praten over hoe je dag was en dit keer houden we het bij drie vragen. Geen ‘kennismakings-kruisverhoor’ ditmaal. We vullen samen de planning in en je gaat aan de slag.

Week later

Een week later om 15:34 zet je je 104e stap in onze praktijk. Je kijkt om je heen. Op zoek naar één van ons. Je ogen glunderen van trots. Je eerste voldoende voor geschiedenis. En wij glunderen met je mee.

Groeien met een glimlach.

© Maak mij wat wijs!
Huiswerkbegeleiding Ermelo

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

WhatsApp chat