De toetsweek

De toetsweek

De toetsweek komt eraan. Wanneer je net start met een nieuwe schoolperiode, dan lijkt de toetsweek nog zo ver weg. Maar hij komt gedurende deze periode met rasse schrede dichterbij. En onze leerlingen kijken soms weleens verbaasd op, als ze erachter komen dat over twee weken de toetsweek al voor de deur staat.

Planning
De leerlingen schieten in lichte stress. En dat is niet gek en ook niets om je zorgen over te maken. Want ze hebben nog twee weken de tijd om te leren. Bovendien is het geen lesstof wat rauw op hun dak komt.

Opletten tijdens de les
De eerste slag wordt geslagen in de klas. Want wanneer je oplet in de klas, krijg je al een heleboel mee. Zit actief in de les. Kies voor een plek voorin de klas. Zo raak je minder afgeleid, omdat de klasgenoten achter je zitten. Schrijf mee en stel vragen.

Planning
Een planning maken biedt de uitkomst om de stress te verlichten. Een planning geeft je inzicht in wat je welke dag gaat doen. Hierdoor weet je wat je moet doen om je doel te behalen: die voldoendes scoren. Een planning moet wel aan een bepaalde eisen voldoen, als het zin wil hebben. Het is erg belangrijk om het concreet te maken.

Een planning maken

Aan de planning houden
De planning is gemaakt, maar nu komt het moeilijkste gedeelte: je aan de gemaakte planning houden. En dat is waar sommige leerlingen wat hulp bij kunnen gebruiken. Van ons als huiswerkbegeleiders en zeker ook van jou als ouder. Want die stok achter de deur is (zeker in het begin) erg belangrijk. Net zo belangrijk is het geloof in hen te hebben en uit te spreken. Zo kunnen ze vol zelfvertrouwen de toetsweek tegemoet gaan.

Kan jouw zoon of dochter wel wat meer hulp gebruiken bij het maken van een planning.
Kom dan naar onze workshop Plannen op dinsdag 15 oktober van 18:30 – 20:00 uur.
Meerkoetstraat 74 Ermelo.
Kijk voor meer informatie op: https://huiswerkbegeleidingermelo.nl/plannen

Maak mij wat wijs!
Huiswerkbegeleiding Ermelo

https://www.facebook.com/huiswerkbegeleidingermelo/
Neem ook eens een kijkje op onze Facebook pagina.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

WhatsApp chat